En speciell person 2013!

"Dem flästa vänner kommer och går, 
  men du är en vän man bara får
  ett antal gånger,
  en vän som stannar för evigt"
 
en speciell person jag vill tilläga mycket krammar och lycka till är Elin som har funnits för mig väldigt mycket under året, världens finnaste vän som ALLTID lysnar, ALLTID förstår och ALLTID finns där, en person som förstår om man mår dåligt och jag vet alltid står på min sida och jag står alltid på hennes. Vi har gått igenom mycket tillsammans och är fortfarande bästa vänner, och hoppas vi kommer vara vänner hella livet för du betyder så sjukt mycket i mitt liv.
 
Du har alldrig varit den här vännen som kommer och går, utan du har ståt kvar där och hjäpt och stötat och funnits! vi har varit vänner i ungefär 6-7 år men känt varandra hella livet, och jag kan ju bara säga så här även fast vi har haft mycket ner och uppgångar har vi kämpat oss igenom dem och jag är så stolt över att vi är vänner och jag hadde inte velat tillbringa dem här åren med nån annan! Du är en sån här vän som man alldrig bråkar med för vi båda vet att bråk gör inte saker bättre.
 
Mins när vi var ute i skogen i skolan och sen märkte vi att lektionen redan hadde börjat så vi börja gå mott skolan fast då märkte vi istället att brandalarmet hadde gåt för alla stog på fottbolsplan! Mins när vi var med ett par killar utanför skolgränsen för att bygga en koja och massor av småbarn berätta för lärarna, haha! Mins när vi satt i skogen och sjöng hemma hos mig satt granarna hörde!
 
 
 
 
 
 
 
 

Sammanfattning Av 2013!

2013 har både varit ett bra och ett mindre bra år för mig, har hänt väldigt mycket och sen har det gått så sjukt fort det här året! 
Tänke vissa 2013 i bild form så här kommer massor av bilder nya och gamla som ni redan har sätt!
 
 
 
 
 
 
fikat har jag gjort jätte många gånger käns det som! xD
 
 
Räddade en fågel från Oskar (en katt)!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Målat och ritat jätte mycket!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Myst med kaninerna!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Haft en jätte härlig prao och hålt på mycket med hästar! men kommer bli mycket mera häst nästa år tror jag nog! Tittat på Stocholm horse show, varit på ridläger och haft härliga turer med emelie! varit med om att lära känna nya hästar men även hästar som har lämnat en! har även varit på Islandshäst SM! 
 
 
 
 
 
haft kul med kompisar :DD
 
 
 
 
 
 
 
Härliga dagar med världens bästa familj! <3
 
 
 
Halloween med familjen!
 
 
 
mysiga stunder med Elsa! och kört frestyle uppträdande och tävlat i lila KM!
 
 
Många älgar på ängen!
 
 
 
 
 
tittat på gymnasium och köpt nya kläder!
 
 
fotat! :DD
 
 
pluggat DD:
 
 
 
 
 
 
firat en mysig jul!
 
 
Varit på High Chaparall!
 
kan hända att jag lägger till saker i detta inlägg! :D
 
 
 
 

Handla!

Nu hämtade presis Emma upp mig och min lilla syster för vi ska åka och handla godis och taco och sen ska vi äta och mysa med film! 


Jag och Jennifer! 
Ha en bra dag! 




Vad jag har gjort sen senaste gången jag skev på bloggen! :D

Ja vad har jag igentligen gjort? xD 
efter jul var jag mest hemma och myste sen i fredags så kom elin hem till mig och vi spelade lite ps3 och tittade på film sen sov hon över hos mig! :DD sen på eftermiddagen när Elin hadde åkt hem så kom jennifer och hennes familj och sov över hos oss vi åt en god middag och spelade ps3 och monopol!
Idag ska jag hem till emma för att bara ta det lungt och titta på film och imorn är det nyår :DD
är verkligen taggad inför ett nytt år, för det här året som har gåt har väll varit bra men hoppas 1014 går ännu bättre!
Vi ska bara vara hemma över nyår och kattis min gudmor kommer så det ska bli mysigt :D
 
 
ha en fortsatt bra dag!
 
 
 
 

Julafton!

Lite bilder från julafton tänckte jag vissa er idag c:
kanske lägger upp fler bilder genom mobilen sen xD 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julgodis!

idag baka jag rocken rods med mamma! 
Det är dumle, marshmallow och jordnätter som man blandar ihop sen så plandar man det med smält mörkchocklad, häller det i en form, och ställer det i frysen så det stelnar!
(tips är att della på dumlen!)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imorgon är det Julafton utan snö! D:

Vill VERKLIGEN att snön ska komma nu är det ju liksom bara lerit och regnar och blåser hella dagarna vilket inte ger en specielt bra julkänsla kanske xD 
för några veckor sen såg det ut så här!
Dåliga bilder jag vet xD
 
 
 
 
och nu ser det ut som om det var början på våren eller mitt i hösten :C
Vill ha snö D:
 
 

Mini julafton!

Idag har jag varit hella kvällen hos farmor för att vi firade en mini jul och sen på julafton firar vi med mormor och morfar! Vi hadde väldigt mysigt vi åt först julmat och sen så öppna vi paket! Fick ett läppskrubb från Harry och Maria och sen fick jag utav farmor 250kr presentkort på hm och 200kr på kicks och 50kr! 





hej igen!

Igår var det skolavslutning och först var vi i skolan på förmiddagen sen kom vi tillbax på kvällen för att titta på jukuppvisning och få våra betyg! vi hadde nog det roligaste klassrummet vi ställde alla bänkar som en hästsko och sen så hadde vi en julgran i mitten som vi sen dansade runt haha! xD 
Kommer sakna min klass ocg mina lärare grymt mycket när jag börjar i gymnasiet men endå väldigt roligt att prova något nytt! :DD
Vi fikade också och sen så städdade vi klassrummet och i skåpen! 
Sen hadde vi spökbolls turnering i onsdags det var jätte roligt och varje klass har ett kläddtema varje år vi hadde film vilket gör att vi fick klä ut oss till vad som helst inom film, jag själv var Alice i underlandet! ;)
 
 
 
 
 
 

Igår och idag!

Hej! 
Igår var det skola och sista lektionen avgick så vi fick gå hem tidigare, har ju inte mitt busskort, "host" har tappat bort det xD så jag fick vänta på pappa i ungefär en och en halvtimme, vänta först med Elin men sen kom hennes pappa så jag gick ner till rc och fikade och träffade Linda där (min kusins mamma) och vi pratade en stund! Tog varm chocklad med marshmallow! 
(Jätte got!!!!)


När jag kom hem spela jag en stund sen gick jag och börja titta på alla pirets of caribean filmerna, haha! XD

Idag så var jag med Elin hella dan i skolan, chill för vi tittade typ bara på film och skrev en utvärdering sen fick vi åka hem! Mamma hämta mig och vi åkte till mormor för att hämta mina små syskon Maja och William! Senare åkte jag på hundkursen vilket var den sista lektionen för den här terminen. Vi gjorde lekar och mitt lag som vi döpte till julskinkorna, hehe...hamnade på tredje plats :)







Regn...

Tråkigt väder idag, är på vägg hem från Täby och önskar att snön kunnde komma istället.. Försökte iallafall hitta julklappar vilket inte gick så bra, haha! 






Julpyssel!

Idag så har vi jul pyntat hemma hos mig vi har klätt grannen och pysslat lite :D jag och pappa försökte göra små julstjärnor vilket inte gick bra xD 





Vad har ni gjort idag? 




Lucia tåg och fika med klassen!

Idag så var det lucia tåg i skolan och det var jätte bra och dem sjöng finnt! Efteråt så fikade vi med klassen i hemkunskapssalen vilket var jätte mysigt Johanna och Christoffer hadde dukat upp långbord och vi fick lussekatter, läsk och en varsin Festis!
Efter det hadde vi bara en lektion som var bild för att våran engelska och idrotts lektion vart inställda så vi sluttade kl. 11.20 vilket var jätte skönt!!




 

Knäppaste hunden!

Har nog den knäppaste hunden som hoppar upp i min bokhylla och sätter sig i en av hyllorna, haha! XD


Dålig bild men det vart ingen bättre!





Bilden i skolan!

Jobbade extra idag med Elin och Wilma på bilden för att måla lite på min bild jag håller på med just nu, inte så jätte fin men aja får bli som det blir, vi var väldigt flummiga och jag råkade typ Petta på Elin hella tiden så ja antagligen kommer jag få hämd, haha!
Här är några bilder från idag!





Fint Elin! XD
Har även gjort färdigt min tröja i syslöjden och här är några bilder på den!








Saga

Saga eller Flissan som hon hette när jag köpte henne är en grå vit fläckig dvärgväder som älskar att gosa och hoppa! Hon och hennes syster Candy som kom från samma kul på 3 stycken födes runt maj april, det var även en liten kille som såg presis ut som Candy som föddes i samma kul. Vi hämtade dem runt början av juni och då var dem så små att dem kom igenom smala rör som vi brukade göra gångar av, Nu är dem aldeles förstora för det! Saga är min lila ögonsten och vi har gjort jätte mycket roliga saker tillsamans! Jag har tagit med henne till kompisar många gånger för att hoppa och hon har tyckt det varit grymt kul! 
Saga är en sån här kanin som inte stressar upp sig i onödan utan är väldigt lugn och trygg i sig själv medans hennes syster har väldigt bråtom med allt, haha! 
Det tråkigaste minet med saga var för ungefär två år sen när vi fick reda på att hon hadde fåt en lever sjukdom och hon hadde dåliga lever värden och var väldigt smal, vi fick ge henne medicin under 10 dagar tror jag att det var och sen gick vi sammtidigt in och vägde henne varje dag för att se sat hon gick upp i vikt. Som tur var vart hon friskt sen och efter det vart hon ännu mer gosig för att jag hadde hålt på med henne mycket under den perioden! 
Det bästa saga vet är att äta banan och sen gillar hon att ligga och sova i mitt knä på sommren medans jag läser en bok. Här kommer lite bilder på saga från när hon var liten tills idag!

 
Här är jag och Saga år 2010, bara några veckor gamla plus att jag var väldigt liten! haha!
 
 
Åå gud vilka små flufmonster dem var har nästan glömt bort hur små dem igentligen är!! *-*
 
 
Här är rören jag prata om.. saga har blivit lite fettare sen dess kan jag ju bara säga.. xD
 
 
 
Sag runt April 2013 när jag hoppade henne hos min kompis, å ja jag vet hon har en dubbel haka! C:
 
 
April 2013
 
 

Hundkurs Elsa

Är på vägg hem från hundkursen och vi trännade in ett litet freestyle program som vi skulle vissa upp för gruppen i slutet av lektionen, Elsa lysnade inte super bra men funkade väll endå....xD 
Tränade även väldigt mycket ligg med Elsa för att hon behöver stärka det kommandot och för att hon behöver lära sig att man kan faktiskt ligga på marken fast det ändå är blött och geggigt ute, haha! 


Fick träna ligg på en Bänck också för att det var inte roligt att ligga på marken enligt Elsa!
Tänckte vissa en bild på hur vi gjorde senare på vårat korta freestyle uppträdande, jag var i grupp med en valp det var därför det var kort, men valpen var jätte söt!!




Vad tycks?

Igår åkte jag till mina kompisar och sov över efter ridningen det var Elin, Wilma, Linnea och Noel! Vi körde just dance 4 och hadde jätte roligt :D kan ju säga så här: var absolut inte bra på det, haha! XD 
Kom hem runt halv fyra idag och då börja ja först plugga sen så hadde jag bara lust att måla, så jag målade en tavla tänckte visa lite bilder på det! 

1: skiss


2: ritat skiss på tavlan


3: skissat bakgrund


4: börjat måla bakgrund 



5: färdig målning!


Vad tycker ni? :D







Blesa....

Blesa är nog den häst jag har fastnat mest för under dem åren jag har ridit fast hon ändå var 28 år var hon världens roligaste häst att rida hon hadde sån fart och var så pigg hella tiden och älskade att jobba. Hon och jag klickade på en gång och ja hon var speciel fast underbart speciel. Hon vart oftast kallad Blesa Fesa för att hon alltid prutade när man tog upp hennes backhov, haha! 
Men det jag vill säga mest fast jag ändå inte red henne så många gånger kanske bara 10 gånger vilket var för lite för mig för att hon var en så underbar häst är att: 
"jag älskar dig Blesa och hoppas du har det bra i Häst himmlen"
Jag var den sista som red dig i slutet på våren, samma dag halka du i hagen och bröt benet och det var ingenting att göra åt för att du var så gammal så i slutet av våren avled du och jag saknar dig så mitt hjärta!
Även fast du inte var min häst så var du fortfarande så underbar jag vet inte varför men det bara var så att jag fastnade så mycket för dig. Du lärde mig så mycket! 
Bästa minnet med dig var när vi red ut i regnet när jag skulle rida om, och vi skrittade i skogen och det åskade men var fortfarande varmt även fast det regna, Du var så lugn och bara gick på hella tiden, och varje gång vi gallopera eller tölta var en dröm eftersom du var helt underbar i tölten och så snabb oc härlig i galoppen!
Varje minne med dig var underbart och saknar dig med hela mitt hjärta.
 
 
 
 
 

Avramlingar!

hittar inte på något roligt att skriva om så tänckte skriva om alla mina avramlingar, haha! 
Man säger ju att desto mer man ramlar av desto mer erfarenhet får man.
 
1. Första gången jag ramla av var när jag red på helgesta och vi skulle hoppa, jag red jojo och så kom vi i galopp mott ett hinder och vi hoppasde men ramla av direkt efter vi hadde kommit över, sen fick jag hoppa upp direkt och vi fortsatte lektionen.
 
2. Andra gången jag trilla av var på kimsta och det var på Godi jag hadde ridit honom länge och sen så sista gången så var det halt på banan och han halka satt han ramla över mig, men jag klara mig och jag satte upp direkt och vart inte rädd.
 
3. Tredje gången var på Blesa vilket var första gången jag red henne, vi skulle rida upp för en kulle i galopp och jag tappade balansen i slutet och ramlade av, och blesa brukar vara en sån som springer hem men som tur var så stanna hon och jag kunnde lungt gå fram till henne och sitta upp igen.
 
4. Fjärde gången var också på Blesa fast det var inte en avramling precis utan jag mera åkte av henne i skritt för hon skulle klia sig och jag var inte bered, haha!
 
5. Femte gången jag ramla av var också på Blesa fast barbacka första gången på henne, vi skulle trava och hon har väldigt snabb trav så jag var inte bered i hörnan så jag ramla av och fick sätta på en sadel på henne efter det och då gick det mycket bättre.
 
Sen mins jag faktiskt inte någon mer gång men kommer väll säkert på flera gånger när jag väll har publicerat, haha!
Ha en härligt Fredag!
 
 

från Då till Nu!

Jag tänckte berätta lite om varför jag börja rida och hur jag börja rida fram tills nu! 
 
Det började väll med att vi flyttade, och våra grannar i det nya huset har hästar så då börjar jag och min lilasyster rida med Emelie (våran sysling hennes mormor och morfar är våra grannar) på hennes hästar och det var där jag lärde mig grunderna.
 
 
 Sen ett år senare börja jag på ridskola på HelgestaRidskola som har vanliga hästar och där red jag ett väldigt långt tag! Först hadde jag en ridlärare som hete Kajsa och henne hadde jag i kanske 1 år inan jag fick hoppa upp en högre grupp, vi var ungefär mellan 3-4 i gruppen när jag hadde Kajsa och min favorit häst då var Acke! Han var även den första hästen jag red på ridskolan! Red även en liten ponny där som jag gillade väldigt mycket som hete Tequila red henne säkert 8:a gånger i rad och hon var underbar! men sen så åkte hon tillbax till sitt gamla hem. 
 
Sen fick när jag hoppa upp en grupp fick jag rida för Anna, och vi var mellan 6-9 i gruppen. och efter jag hadde ridit för anna ett tag så gick linnea och Wilma och red i samma grupp när vi börja 7:an. Och sen ramla jag av en gång över ett hinder i gallop med Jojo! Vi gick även på väldigt mycket aktiviteter te.x. så deltog vi i en Clear Round tävling och fick roset, och sen så var vi med på skattjakt, pysselkväll och hinderbana med häst det var även på hinderbanan jag fick rida garabaldi första gången! Garabaldi eller GG som han kallades var även min skött häst ett tag (men red honom aldrig bara på hinderbana dagen) och jag, Wilma och Linnea åkte och pysslade om dem minst en gång i veckan! Min favorit häst då att sköta var Garabaldi och att Rida var Lilla My (fast hon ändå kunnde busa väldigt mycket,haha!)
 
 
Efter det så gick linnea och wilma på turidning på islandshäst och sen provade vi att rida islandshäst tre gånger på Kimsta Islandshästar och vi alla tre tyckte det var underbart så vi slutade på helgesta och började på Kimsta islandshästar, och jag och wilma gick även på ridprofilen sammtidigt i skolan som var på helgesta så vi red sammtidigt för anna! När vi börja på kimsta så hadde vi Linn och hon var den bästa ridlärarn man kunnde få så snäll och förklarade jätte bra om man gjorde fel! lärde mig och utväklades jätte mycket under tiden jag hadde henne! Sen slutta linn och jag, linnea och wilma börja rida för annete istället vilket också gick bra och Annete är också en väldigt bra ridlärare. och Sen börja jag även få prova på lite svårare hästar alltså unghästar och även galna racing tanter alltså ängel Blesa! (Kommer ett inlägg om henne senare) Har även praoat och varit på ridläger här och det är här jag rider just nu! Har många favorit hästar här men gillar att rida dem flesta och det är ett nytt äventyr varje dag! Den första hästen jag red var Ari.
 
 
Sammanfatninig:
har ungefär ridit totalt i 5 och ett halft år och kommer göra det länge till! har lärt mig jätte mycket genom att både praoa ridit på ridskola gåt på ridläger och under alla dessa år även ridt med Emelie ibland! Känner sjäv den här terminen att jag har utväklats men jag är inget proffs, men jag kan rida både unghästar och vana hästar och jag hoppas jag kanske kan prova att tävla nån gång i framtiden! Det är även ganska bra att få erfarenhet genom att rida på olika ställen som jag har gjort! 
 
 
 
 
 
 

Hej

Hej! 
Min dag idag har väll varit att jag har presenterat mitt svenska arbete som handlar om "mina Intressen" alltså att fotografera, rita/måla och att rida islandshäst! 
Sen var jag ju på ett gymnasium igår och tittade gymnasiet hette REAL gymnasiet och jag tyckte väldigt mycket om det så det kanske blir ett alternativ för mig! 
...men tycker det är jätte svårt med gymnasiet och vet verkligen inte vad jag ska välja så vi får se vad det blir,haha! 
Ha en bra kväll!





Stockholm International Horse Show

Heej!
I söndags så var jag på horse show på sista shown och såg stjärnornas hoppning och juluppvissningar! jätte kul men synd att det är sista året i globen!
här kommer iallafall bilder från det!
 
 
 
 
 
 
 
 
Inte så jätte bra bilder för min kamera ville inte fota bra, haha! men iallafall några bilder från horse show!
 
 
 
 
 

Öppet hus!

Heej!
ska på öppet hus idag på Real gymnasiet i stockholm ska bli roligt att se hur det ser ut där! just nu skriver jag detta inlägg och har tittat på youtube videor och kommit hem från skolan C: 
Ska även göra färdigt min svenska presentation idag och fixa iårdning den bättre!
så mycket i skolan nu mot slutet men kommer ett inlägg senare om när jag var på Horese Show!
 
Ha en bra dag!
 
 

Grattis Morfar!

Grattis världens finnaste morfar!
som har varit med mig ända sen jag var liten, älskar dig och kommer alltid att göra det! Du har vissat mig vad som är viktigt i livet och att våga göra saker, du betyder jätte mycket för mig och jag vill att du ska veta det!
 
 
(Bild från i sommras som jag tog på mormor och morfar)
                    
 
 

Julen och Vintern

Tycker det är så mysigt på vintern när man kan tända ljus och bara njuta av att vara inomhus och titta på en film med en filt och lite varm chocklad! Sen så önskar jag ju att saga och candy kunnde vara inne kaniner..haha! för det är lie kalt ute att stå och hålla på med.. men det funkar och det blir väldigt fina bilder på mina små älsklingar!
 
Sen så tycker jag det är så mysigt på julen när man bara myser med familjen och öppnar packet och äter en jätte härlig middag och bara få vara med varandra! för mig är det en perfekt jul och skulle inte kunna fira den med nån anan än min underbara familj. Föra julen var jag tyvär sjuk men det gick bra endå! 
Sen är det ju nyår och man äter god hummer och tittar på raketer som är så fina! 
 
 
Saga föra vintern!
 
 
Elsa föra vintern när snön var höggre än henne, haha!
 
 
Chaplin, Jackson och Emil föra vintern!
 
Vad är erat bästa jul minne? :)