ridning med Patti!

Ridning Patti:
idag red jag Patti vilket gick väldigt bra! vi borstade färdigt hästarna sen sågick vi in på volten och satt upp sen skritta vi igång lite. Efter det så red vi utt en sväng inne in sommarhagarna vilket var jätte mysigt för det låg frost över alla träden! vi skrittade mest i början sen börja vi trava en kort sträka när vi presis kom in i hagen. och det gick lugnt att stana in. Sen så skrittade vi en lång stund, patti tyckte det var jobbigt när dimmalimm gick i hans bak så hon fick sakta in lite! och då gick det bättre. sen så när vi skulle trava andra gången så tyckte ari att det var så roligt att han börja gallopera och då vart unghästarna rädda ocg birta (en av unghästarna) börja bocka satt linnea ramla av. men det gick bra och hon satte upp igen! 
sen så red vi i skritt hella vägen tillbax kände att patti blev lite spralig och ville springa men höl in honom hella tiden. Medans resten av hästarna travade och töltade bakom mig för att dem inte ville stana xD
Jag gick längst fram hella tiden och jag tyckte det gick jätte bra!
(ska lägga upp en bild på patti sen)
 
 

Hemma och sjuk!

Ja som rubriken säger så har jag varit hemma idag för att jag har haft ont i halsen och känt mig förskyld! men känner mig bättre nu mot kvällen! Har väll igentligen bara sovit, spelat lite och tittat på youtube klipp på datan idag vilket vart lite utråkande efter ett tag...xD 
nu hadde jag iallafall tänckt att börja fixa iårdning mig för att sova eftersom det är ridning imorn! (yey!! :DD)
lägger upp lite gamla och nya bilder så får ni se! Ingen av bilderna är redigerade om ni undrar! 
 
OBS!
Alla bilder är tagna av mig och man får inte ta dem utan att ha fått mitt tillåtande.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagen idag!

Idag har jag väll inte gjort något speciellt  vi hadde först slöjd och gjorde väldigt mycket på min tröja! (Som kommer bli aldeles för kort men det är iallafall en islandshäst på den xD) sen så hadde vi matte prov i grupp och jag Elin och Wilma gjorde tillsammans, tyckte provet  verkade gå bra för oss och ingen uppgift var svår!
Sen så fick vi glosor på tyskan....xc efter tyskan gick jag Elin och Wilma till bilden för att göra färdigt lite bild saker, så jag gjorde färdigt min konsthistoria som ska skickas in imorn!
Och just nu sitter jag i mitt rum och tittar på shield och sen tänckte jag titta på under the dome.






Plugg, plugg och ännu mera plugga!!



Känner verkligen att jag skriver intressanta inlägg ibland, haha! XD




Hemma från hundkursen!

Ja nu har jag precis kommit hem från hundkursen och Elsa var riktigt tagad idag endå för att vara 9 år!
(Min lila prinsessa! <3)
Vi började iallafall med att komma ditt och sen sa Jossan att vi skulle göra ett frestyle uppträdande två och två i slutet av lektionen. Jag var med Isa och vi började köra ihop ett program, haha! (vilket gick sådär i början)
Här är en bild på hur det ungefär såg ut, ja ni ser ju att jag är naturbegåvad med att använda paint, haha! xD
 
Nejmen tänckte säga alla steg eftersom nummrena förvirar:
 
Steg 1:  Vi började med att göra ett trix som heter snurra när man ska snurra hunden framför sig i en cirkel. Detta gjorde vi två gånger!
 
Steg 2: Sen så körde vi Kryppa med hundarna rakt fram ungefär mellan fem och tio steg.
 
Steg 3: Vi stannade och gjorde trixet sitt finnt! När man sätter hunden på sidan eller frammifrån och hunden ska ha uppe båda tasarna i luften.
 
Steg 4: Vi körde inkalning i kors men eftersom elsa var lite för på zeltic så började isa ropa in sen ropa jag in strax efter.
 
Steg 5: Vi satte våra hundar på varsin sida gick till varandras hundar sen så kalla vi in våra hundar sammtidigt över hindret elsa vart lite arg ibland på zeltic men anars gick det bra!
 
Steg 6:  sen gick vi på varsin sida av hindret lite framför och ställde oss, och sen buga vi med hundarna!
 
 
 

Hej!

Inget inlägg igår för hadde inget att skriva om men idag så ska jag väll mest plugga och sen åka till hunkursen så ja..! blir ett inlägg om hundkursen lite så ni får vänta tills dess!
 
 
 

Bio catching fire!

Har varit nu på eftermiddagen och tittat på catching fire med Emelie, Linnea och pappa. Jätte bra film och ger den 4/5 c:

Har läst alla tre bökerna (som är bättre en filmerna) och tycker att den här filmen är mycket bättre en första filmen!


Vacker bild, haha xD 







Höst Bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
OBS!
Alla bilder är tagna av mig och är inte tillåtet att ta från mig utan att fråga!
 
 

Ridlektion igår!

Skrev alldrig igår om ridningen men tänkte göra det nu istället!
 
Ridlektion Patti Barbacka:
Ja som ni säkert läste red jag barbacka idag vi var bara tre stycken, och dem andra två red på unghästar så jag var den enda som red barbacka. Vi började med att rida runt på fyrkantsspåret och gjorde sammtidigt volter. Sen så gick vi litte slalom mellan koner och sen börja vi gå kadrilj. Jag gick först sen efer mig gick båda unghästarna efter mig. Patti skötte sig jätte bra och han var jätte duktig! Vi töltade även på långsidorna vilket gick jätte bra sen så travade vi även några varv, länge sen jag red barbacka så det var jätte roligt!
Väldigt lyckad lektion och jag kände att det gick bra för alla!
 
 

Vad gör mig stark?

Det som gör mig stark är nog ändå min envishet att om jag gör något stort och viktigt eller om jag vill något så vill jag också att det ska hända! Jag är inte en sån här person som går efter grupptryck utan jag går min egen väg och bestämmer själv hur mitt liv ska se utt.
 
Men sen så finns det ju folk som gillar att trycka ner andra, själv så har jag alldrig varit med om det, men tycker att det är så fel att göra så mot andra, kan inte folk bara vara snälla och glada mot varandra man måste inte gilla allt och alla men man kan täncka på andra i vilket fall!

Men en sak jag har tänkt mycket på är framtiden… vad jag vill göra och vad jag inte vill göra… hur mitt liv kommer se ut om 5-10 år… allt det där är stora beslut som BARA JAG kan svara på själv.

 

Vi kan ju börja från början… gymnasium… hmm… svårt val enligt mig men har minna funderingar och tankar… vill nog gå naturbruk kanske Wången, för en av mina drömmar när jag går sista året i gymnasiet är att åka utomlands under praktiken till en islandshäst anläggning där dem satsar på avel eller turridning… enligt mig skulle det vara så häftigt att se hur det ser ut någon annanstans och inte bara i Sverige, att få se saker ur andra perspektiv hur dem hanterar sina hästar och även lära sig mera engelska!

 En till sak jag tycker är jätte intressant är miljö frågor och hur man kan förbättra världen satt vi kan få en bättre framtid, att förbättra världen är något jag gärna skulle vilja göra! 

Hästar… hästar är nog mitt största intresse och kommer nog alltid att vara det, det kommer iallafall alltid finnas inom mig, min högsta önskan just nu är att få en häst det finns ingen annan dröm som slår den drömmen och jag hoppas att det blir så i framtiden.
Vi får se vad som händer!
 
 
 

Gymmnasie Mässan!

Heej!
Har varit på gymmnasie mässan idag, det fanns hur många gymmnasium som helst men tittade typ bara på häst gymmnasium och några fotograf gymnasium, haha!
Sen så gick jag, Elin, Wilma, Linnea och noel och åt på mc donalds som låg i närheten!
känner mig faktiskt väldig nöjd med dagen! även fast jag har väldigt ont i huvudet nu efteråt, haha! xD
 
 
 
 

Heej!!

Ja.. dagen idag har väll typ varit så att jag började med att jag låg kvar i sängen jätte länge och verkligen kände jag orkar inte att gå upp för jag är för tröt. men gick upp endå och åt en maka och sen åkte jag till skolan ganska chill på torsdagar för vi har bara tre lektioner som gick väldigt fort idag! sen efter skolan stanna jag kvar ett tag och gjorde färdigt skissen till mitt bild arbete med elin och wilma som också behövde jobba lite i bilden. Vänta kom på nu att jag även gick ner och köpte godis under lunchen med Elin och Erik xD
 
vad har ni gjort idag? :DD
 
 

Låtar!

Roligt att veta vad andra lyssnar på för musik,så tänckte skriva vad jag lyssnar på så får ni gärna kommentera vad ni lyssnar på så man kan få lite låt tips kanske? :P xD
 
 
      Topplistan:
  • Demons- Imagine dragons
  • Burn- Ellie Goulding
  • Roar- Katy Perry
  • Burning Bridges- OneRepublic
  • She is love- Parachute
  • Let her go- Passenger
  • Outta nowhere- Pitbull
  • The Monster- Eminem
  • Ett spritt språngande liv- Partfunk
  • Live my life- The Runaway State
  • Från balkongen- oskar linnros
  • Hearts of Gold- Jens hult
  • Ships In The Night- Mat Kearney
 
Sen finns det ju många, många fler låtar men orkar inte skriva alla så ha en fortsatt härlig dag :D
 
 

Hej!

Ja just nu sitter jag på bussen på vägg hem från skolan, tänckte att när jag kom hem så ska jag ta en dusch och sen skriva färdigt So:n och Engelskan så jag slipper göra det sen! 
Sen senare så ska Jag ju till hundkursen och då får ni ett senare inlägg om det c: 
Vi ses senare!



Vad jag köpte i helgen!

Ja tänckte väll visa bilder vad jag köpte i helgen så ni kan få se!
 
 
 
 
 
 
Vad tycker ni? :D
 
 
 

Dagen idag!

Hej alla, vet inte riktigt vad jag ska skriva för har ju inte gjort så där jätte mycket idag, men kan ju säga lite kort!
Först åkte jag till skolan hadde engelska och sen musik men musik lektionen blev alldrig av för att vi fick ingen vikarie så ja lite mer tid att plugga till hk provet.. yey..! men sen när hk lektionen satte igång fick vi redda på att vi inte skulle ha prov och eftersom jag redan har skrivit provet och fick reda på mitt betyg så hoppar jag över att skriva det engång nån anan dag vilket känns skönt för då kan jag tänka på anat! Men istället så lagade vi god lasagne på hemkunskapen och det var riktigt gott!!! Sen efter det var det so lektion och sen sluta vi för dagen!
åkte bussen hem med erik och noel som sälskap för att dem skulle åka in till stan! när jag kom hem, kom emma förbi en stund och vi fikade lite sen åkte hon hem och jag börja skypea med emelie och linnea, japp det där är min dag xD 
vad har ni gjort idag? :)
 
 

Shopping med isa!

Idag har jag och isa varit i Uppsala för att shoppa lite och ficka såklart xD 
Jätte mysigt och köpte en koffta ett linne och en t-shirt!

Vad har ni gjort idag? :P 





Shoppade lite idag!

Hej!
Efter ridningen åkte vi direkt och shoppade, köpte även en god frapino, älskar dem!

Sen köpte jag två koftor och en tröja bilder kanske kommer senare!




Ridlektion!

Hej!
Ska skriva lite om vad jag gjorde idag när jag red!

Ridlektion Ari:
Idag fick jag rida Ari istället för frosti för annete ville inte ha tre unghästar ute sammtidigt men det gick jätte bra att rida Ari länge sen jag red honom!
Vi började med att fixa iårdning hästarna sen så satte vi upp och skrittade ivägg! Eftersom unghästarna var med så skritta vi bara men det var också mysigt. När vi hadde ridit en bit börja jag tänka på min älskade blesa som jag ramlade av första gången jag red henne på ett ställe jag red förbi. Saknar henne verkligen världens finaste häst!
När vi började gå tillbax så stana vi vid ett litet dike och så fick hästarna äta lite och i somras på ridlägret vägrade Ari gå i vattnet men nu gick han i på en gång fast han enda inte fick xD sen skritta vi hem och det gick jätte bra lite stel i vänster sida men anars var allt bra!




Föra lördagens ridning!

Skriver lite gran snabbt om vad jag gjorde föra helgen när jag red!
 
Ridlektion Frosti:
Jag red frosti som jag har ridit ett par gånger nu, tyckte att jag var lite mera bestämd den här gången på vad jag ville göra, det gick jätte bra att leda honom för han gick framåt bra, det svåra var väll början av lektionen men hittils har han krånglat varje gång i början men sen mot mitten och sluttet brukar det gå bättre. 
vi körde först sepentin bågar vilket kanske inte gick så värst bra sen gick vi på fyrkants spåret och gjorde halt övningar vilket kanske gick lite bättre. men deremot när vi skulle in på volter då gick det sämre för han ville bara springa åtsidan så tillslut fick jag tölta honom några varv på fyrkantsspåret för att han skulle lugna ner sig.
efter det gick det bättre och jag kom in i en hell volt med honom sen börja vi trava jag fick litte trav men sen börja Godi gallopera och då fick frosti något ryck att han också skulle gallopera så han kutta på något varv och sen insåg han "men vänta ingen anan galloperar längre?" och då börja vi trava igen.
sen hoppa vi av och gick med hästarna några varv!
 
 
 

Fikar med vänner!

Har presis fikat med Elin och Wilma på tantbrun och nu så är jag på vägg hem med bussen!
Hadde lite huvudvärk i skolan men gick över sen, ganska skön skoldag idag för vi har bara 3 lektioner på torsdagar slöjd, matte och tyska.





Pluggar....




Pizza!

Hej!
Just nu Åker jag och handlar pizza med pappa! 
Gott med pizza lägger upp något senare xD  
Skum bild på mig här nedanför xD






Hemma!

Ja nu är jag hemma och har fixat iårdning mig så tänckte dra in ett snabbt inlägg vad vi gjorde på hundkursen! 
När jag kom ditt träffa jag isa men Jossan våran hundtränare kom inte så vi fick vara med i grupp 1 istället vilket också gick bra!
Vi gjorde väldigt mycket gå fint vid sidan övningar och sen avsluta vi med inkalning. 








Hundkurs snart!

Snart åker jag till hundkusen med Elsa (har ungefär gåt med henne nu i 6 år) och så ska jag träffa isa där och resten av gruppen :P 
förlåt för inga inlägg igår men hadde mycket att göra och pratade skype med emelie så han inte riktigt med, haha!
Här är en länk till hennes blogg: 
http://lillahornan.blogg.se/
lägger upp ett inlägg sen hur det gick och lite sånt så titta in lite senare vet ja c:
 
 
 
 

Elsa!

 

Elsa är en liten hund med mycket personlighet, hon har funnits i mitt liv i nio år och hoppas det blir många år till! det första hon gjorde när hon kom hem till oss var att bitta sönder en av mina prinses klännigar som jag hadde, haha! Elsa betyder väldigt mycket för mig och vi har gåt igenom mycket tillsammans. När Elsa var ungefär 2-3 år vart hon biten av en anan hund och efter det har hon inte riktigt gillat andra hundar vilket är väldigt tråkigt. För ungefär två år sen så började elsa plötsligt tappa klor vi åkte till veterinären som gav oss diagnosen SLO det är en klosjukdom som är ganska ovanlig där hunden tappar en eller flera klor oftast alla klor. det värsta för mig var när hon skulle vakna efter operationen att se henne bara liga där på golvet, bara av att se henne så gjorde mig lädsen. men efter att hennes klor börja växa tillbaka och vart återställda mådde hon bara bättre och bättre. jag har gått med elsa på hundkurs i ungefär 6-7 år och hon tycker det är jätte roligt så fort man säger "hundkurs" blir hon helt galen, haha! Vi har även tävlat lite småt i småtävlingar i klubben och så har vi gåt på två lägger! Varje dag sover hon i mitt rum, helst sover hon på mina ben eller presis vid kudden. Hon älskar att leka och så fort man tar fram kopplet blir hon helt galen och tycker det är jätte roligt!
 
 
 
 

 

 
 
 

Ridning föra veckan!

Föra lördagens ridning:
Red frosti och vi började med att värma upp hästarna genom att skrita på långa tyglar sen så börja vi med serpentinbågar vilket inte gick så bra eftersom han ville bara följa efter dem andra, efter det körde vi kradrilj vilket faktiskt gick väldigt bra och han lysnade bra! 
Hadde kunat vara bättre med skänklarna och lagt till dem bättre.





Ridning Frosti 26/10

har varit lite slarvig med att skriva hur det har gåt så skriver nu det jag gjorde för två veckor sen, haha!
 
Ridlektion Frosti:
Vi började med att fixa iårdning hästarna sen gick vi in på volten och gick med hästarna några varv sen satte vi upp. när vi hadde sutit upp började vi att jobba med dem på långa tyglar och göra volter och sånt. sen börja vi med att tölta på långsidorna och göra en volt på kortsidorna gick väll sådär för att han ville bara springa till dem andra men och sen vart väll tölten sådär, sen mins jag faktiskt inte vad vi gjorde mer men tror att det var att den längst fram skulle välja ridväggar!
sen efter det satte vi av och gick med hästarna några varv och sen var lektionen slut.
 
 

Hej!

Sitter och tittar på tv just nu och ska se idol när det börjar! Har varit hemma idag för mådde dåligt imorse men nu känner jag mig bättre. 
Nu blir det att titta på tv och äta min marabou xD






S.H.I.E.L.D

Tittar på en serie som jag följer!
Den heter agents of shield är grymt bra om man gillar marvels filmer! Den går på torsdagar kl. 21.00-22.00 :DD







Varm chocklad!


En halv drucken varm chocklad på en kall höstig dag! Har presis fikat med Wilma och Elin och snart bär det av hemåt! 




Färdig!

Ja nu har jag presis målat färdigt min tavla så här vart den!
Började med orange på sidan men sen ångra jag mig och måla över med mörkare färger xD







Vad tycker ni? :D




Målning på gång!

Heej!
Fick lite inspiration och börja måla och rita vilket jag inte har gjort på ett tag nu! 

Jag började med att skisa upp en bild hur jag ville ha det i mitt ritt block sen så  rita jag det på tavlan, kommer börja måla imorn för nu ska jag sova men här är bilder från hur det ungefär kommer se ut!




Under hästen där det är vitt kommer jag göra en stor höst liknande buske och sen runt om kring kommer det också vara höst tema c:
Sen ska jag måla till så det kommer ut ånga när hästen andas, aa ni får se sen om ni inte förstår xD





På vägg hem!

Hej alla! Nu sitter jag på bussen på vägg hem från skolan och lyssnar på lite musik, fast jag ändå har väldigt ont i huvudet, haha! Men det går väll över snart får man hoppas! 
Köpte även lite godis för att jag hadde lite små mynt och jag ville ha godis xD
(Väldigt bra Käll att köpa godis)
Ska väll hem nu och gå in på datan en stund ge kaninerna mat och vila mitt huvud c: 





Halloween!

Hej alla läsare! :D
Ja det har ju varit halloween och föra veckan var vi hos mormor och morfar och gjorde en pumpa och spökbakelser sen så åt vi kyckling med potatis och chocklad mous som jag har gjort! :)
(kommer bilder på den sen)
Min lillasyster linnea har också gjort små maräng spöken!  sen så gick vi även en promenad jag linnea, maja och wiliam och mormor till sjön. (kom på nu att emma (min moster) också var med xD) tänckte lägga upp lite bild på det nu!
 
 
 
 
 
 

Godmorgon!

Är hos Wilma nu och alla sover fortfarande så passar på att skriva ett inlägg! Tänckte vissa lite bilder på Dimmalimm och frosti som jag har ridit! Dimmalimm är 9år och frosti är 5 år!

Dimmalimm:

Frosti:

Dimmalimm  är 4 gångare och frosti är femgångare båda går jätte lätt i form!





Besök!

igår var jag hemma typ hella dan förutom när linda kom för att lämna emil så följde jag med henne till sollentuna centrum för att hon skulle lämna tillbax lite saker :DD efter vi hadde gått där ett tag gick vi till ett cafe där och tog en varsin frapino (en kall kaffe dryck som har olika smaker man kan välja utan kaffe) min favorit är chocklad och den är jätte god C:
Sen på kvällen kom jennifers familj och åt middag hos oss, jätte roligt att träffa jennifer igen :DD